Slik får du hvitere tenner

Du har sikkert hørt den samme gamle visa om og om igjen. Fra du var liten, så oppfordret dine foreldre deg til å pusse tennene for å unngå at de ble misfargede. Det har du nok gjort siden, men allikevel har det ikke alltid den samme effekten. Det å pusse tennene er uten tvil viktig, men det er ikke det eneste steget en må ta for et hvitere og finere smil.

 

Veien til et hvitt smil

Det finnes nemlig mange andre veier til et hvitt smil. Foruten om det åpenbare alternativet med tannbleking fra Dentway, så finnes det mange andre alternativer. Kanskje aller klarest er det at mat og drikke farger våre tenner. Så selv om tannbleking uansett kan gjøre en knallgod jobb, så gjelder det å starte her. Det er nemlig mange matvarer og drikkevarer der ute som er med på å påvirke fargen på akkurat ditt smil.

De verste mat- og drikkevarene

Det er liten tvil om at mat og drikke har sin effekt på tennenes farger. En skal ikke mer enn spise et par biter av en rett for å innse at tennene mest sannsynlig er fulle av mat. Mye av dette kommer av når vi pusser tennene godt nok, men da ikke alt. Spesielt sant er dette ved for eksempel fettete mat, og drikkevarer som brus. Det er fordi det setter seg rett i tennene og virker så og si akkurat slik det måtte ønske.

Andre problemer med tennene

Det er dog ikke bare mat og drikke som påvirker tennene. Det vil si, disse kommer inn på tredje og fjerdeplass bak verstingene. Medisiner og røyk er uten tvil det som missfarger mest. Der du ikke kan unnslippe førstnevnte, så gjelder det nok å la den andre være liggende dersom du vil ha hvitere tenner. Det er dog ikke alltid like enkelt, og det er da det er kjekt med tannbleking.

Med tannbleking så slipper du å gjøre altfor mye med kostholdet og dine vaner. Det anbefales fortsatt å leve en sunn livsstil, men hva gjelder smilet kan du nærmest gjøre akkurat det du vil, for det vil være hvitt uansett! Les mer her.