En introduksjon til Oslo

Det er liten tvil om at tigerstaden er et flott skue. Hvor skal en dog få de beste opplevelsene dersom en er en turist? For nordmenn flest, så er det ikke så viktig, fordi de fleste av oss allerede har vært i Oslo. Dersom en kommer fra utlandet derimot, så gjelder det å ha noen gode tips.

Tross at byen er liten på verdensbasis, så er den ganske så stor. Da gjelder det å ha planlagt hvor og når en skal gå til forskjellige steder.

Karl Johan

Det mest naturlige valget for de fleste turister faller ikke overraskende på Karl Johan. Her finner en slottet, stortinget og ikke minst en rekke restauranter og cafeer. Dessuten er Karl Johan meget sentralt, og dermed blir det et naturlig sted å besøke dersom en er i Oslo. Høydepunktet er nok uten tvil spaserturen opp til slottet, der en kan se flott arkitektur. Det er også forfriskende å gå en tur i slottsparken om sommeren.

Operaen

Selv om operaen er relativt ny, så er det lite å si på at den er et av de aller mest kjente tegnene hva gjelder Oslo sin arkitektur. Dette bygget som stikker ut i havet som et skjær er uten tvil et av de mest kontroversielle byggene. Enten elsker en det, eller så hater en det. De fleste turister fra rundt om i verden gir inntrykk av at de elsker bygget. Da kanskje spesielt kult er det at en kan gå helt opp til toppen og se utover fjorden.

Festningen

Sist men ikke minst må en ikke glemme Akershus Festning. Denne historiske bygningen står fortsatt som et fort som forsvarer Oslo. Her kan en gå overalt rundt festningen, og til og med oppleve museumer helt gratis for å se hva historien her har å by. Dette er rett og slett et meget godt valg for turistene.

Globe-teatret i London var Shakespeares eget teater. Nå kommer åtte skuespillere fra det legendariske teateret til Akershus festning i Oslo, hvor de spiller fem kvelder på rad – Morgenbladet

Det som er så unikt med Oslo er at en kan oppleve så mye flott, og det helt gratis. Det er bare å se seg rundt og nyte. Oslo er ikke bare Norges hovedstad, det er også en av Norges aller flotteste byer!