Mat fra hele verden – på kjøkkenet i Norge

PizzaAldri har typisk utenlandsk mat vært så populær som den er i dag på norske middagsbord. Vi får et inntrykk av det når vi ser den økende trenden av eksotiske restauranter i norske byer.

Både sushi, kebab, taco og pizza har vært populære lenge, og anses kanskje av mange som norsk mat etter hvert. I tillegg har vi noen trender som vi ser er stadig økende. Retter fra for eksempel Spania og Hong Kong er i vinden for tiden. Fra Spania kjenner vi til både paella og calamari. Retter som man typisk spiste da man var på ferie på den spanske solkysten, er blitt mer vanlig å finne året rundt på middagsbordet hos nordmenn i dag.

På topp 5listen over utenlandsk mat på det norske middagsbordet finner vi:

  1. italiensk mat
  2. mexicansk mat
  3. kinesisk mat
  4. gresk mat
  5. spansk mat

En annen trend vi ser i dag, er iransk mat. Det har selvsagt sammenheng med mange nye innvandrere og alt det spennende de tar med seg av både mat og kultur. Det dukker stadig opp flere restauranter med mat fra Iran, og i tillegg ser vi en økende iransk trend i maten som vi tilbereder hjemme.

I tillegg er det en stor økning av thailandsk og indonesisk mat, som ris, nudler, vårruller, mango, durian og pomelo. De smakfulle ingrediensene står i kø, og det er ikke rart at selv kresne nordmenn har åpnet smaksløkene opp for all den deilige maten.

Selv om man finner alt man trenger i utenlandske butikker i de største byene i Norge, så er det blitt mer og mer vanlig å finne eksotiske ingredienser selv i dagligvareforretninger i distriktene. Når tilgangen er bedre, er også veien til å prøve å lage nye og spennende retter kortere. Og oppskriftene, de finner man på Internett!