Ola Nordmanns matvaner

Nordmenns spisevaner har endret seg sterkt siden tiden før kvinnen fikk lov til å entre arbeidslivet og frem til i dag. Historiens opp- og nedturer har tilført det norske kjøkken nye matvaner, og småbarnsfamilien kan i dag finne sin egen matkasse på døra i hverdagen. Det er ikke lenger bare mor som er sjef på kjøkkenet.

handla-mat

Matvanene har endret seg i takt med samfunnet

Hva vi spiser, har såvisst endret seg. Samtidig som samfunnets kjøkken har fått flere produkter å velge mellom, og når det ikke bare er far som drar på jobb, har våre matvaner endret seg kraftig. I det norske kjøkken finner vi i dag mange høyteknologiske hvitevarer og en mye mer fleksibel atmosfære. Når vi handler i butikken, velger vi aller mest kylling og kjøttdeig , men også matretter hentet fra verdens kriker og kroker. På reiser har vi blant annet tatt med oss tradisjonelle italienske, greske og amerikanske retter hjem og gjort dem til en del av vår kultur. Fra måltider med porsjonerte middager preget av kortreiste produkter som sild og hva jorda kunne gi oss, fylles det norske middagsbordet i dagens samfunn med internasjonale retter fra alle verdenshjørner.

Bevisste matvaner med større teknologi

I dag trenger ikke mor eller de andre i familien å tilbringe dagen hjemme for at hverdagen skal bli komplett. Både mor og far kan finne matkassen på døren etter endt arbeidsdag. Finn deres matkasse på internett og tilbered middager inspirert av både norske og internasjonale retter. Ta verden med på middagsfatet og frisk opp dine spisevaner med flotte, næringsrike oppskrifter. Smak på verden med bare noen få tastetrykk.

Ønsker du å dra ut i den vide verden til dine retters opphav, kan du også pause middags-avtalen din. Fra PC, smarttelefon, nettbrett eller Mac kan du sikre deg ukens eller månedens middagsmåltider. Få dagens viktigste måltid opptil flere ganger i uken. Ønsker du flere utfordringer, venter også et hav oppskrifter på internett. Google din oppskrift og test dine kokkeegenskaper på kjøkkenet.

I et voksende samfunn har teknologien også ført oss nærmere de sunne alternativene på tallerken og i glasset. Med kunnskap og matkasser er det enkelt å leve sunt!